• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Договір комісії з комітентом-нерезидентом на оренду офісу в Україні: що з ПДВ?
Юрособа-нерезидент укладає договір комісії з ТОВ-резидентом на оренду офісу в інтересах нерезидента. ТОВ-комісіонер укладає договір оренди офісу на митній території України коштом комітента. Комітент перераховує комісіонеру кошти на оплату оренди з урахуванням комісійної винагороди ТОВ. Як оподатковуються ПДВ такі операції?

Скорочення штату у підприємця
ФОП з 01.04.2021 р. перейшов із загальної системи на ЄП II групи. У січні 2021 р. на посаду було прийнято інженера з охорони праці. ФОП хоче інженера скороти. Якщо немає профспілки, то чи потрібно погоджувати це скорочення з уповноваженим представником трудового колективу? Що написати в наказі на скорочення працівника?

Включення заблокованого РК до декларації з ПДВ покупця
У липні 2019 р. виник ПК з ПДВ на придбаний товар від постачальника. У травні 2021 р. товар повернено цьому постачальникові. У травні 2021 р. постачальник виписує РК на ПН від липня 2019 р., яку ДПА заблокувала. В якому періоді покупець включає РК до декларації: в періоді зменшення компенсації на користь продавця чи в періоді реєстрації РК?

Разові перевезення фізособою: що з оподаткуванням?
Підприємству необхідно разово перевезти вантаж. Перевізник — фізична особа на власному автомобілі. Який договір укласти між сторонами на цю послугу (ЦПХ чи інший вид)? Як правильно оподаткувати такий дохід за договором?

До змісту номеру