• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Чи потрібен РРО при відпуску страв за картками?
ФОП надає замовникові послуги харчування працівників. Облік послуг ведеться за допомогою карток обліку, що їх працівники замовника пред'являють під час отримання обідів. Вартість послуг замовник оплачує у безготівковій формі шляхом передплати або постоплати. Фактично надані послуги підтверджуються актами. Що з РРО?

Пенсійний збір при набутті права власності на легковий автомобіль
Під час першої держреєстрації легкового автомобіля в сервісному центрі МВС вимагають сплатити збір на обов'язкове державне пенсійне страхування на підставі Закону №400. Враховуючи норму ст. 4.2 розділу I та вилучення розділу VII ПКУ, чи потрібно у 2021 році сплачувати зазначений збір? Яка процедура повернення перерахованих коштів?

Відпустка новачку-погодиннику
Як розрахувати відпусткові працівникові, який не відпрацював повного місяця і пішов у відпустку (за домовленістю з адміністрацією до настання 6-місячного терміну роботи)? Згідно зі штатним розписом його праця оплачується за годинною тарифною ставкою (місячного посадов окладу не передбачено).

Який код КОАТУУ зазначати в акцизній накладній на неплатника акцизу?
В акцизній накладній на неплатника акцизу зазначаються адреса місця зберігання пального та код КОАТУУ. Цей код повинен відповідати коду територіальної громади, до складу якої входить населений пункт, чи коду населеного пункту (адреси зберігання)?

До змісту номеру