• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Відступлення права вимоги поворотної фіндопомоги від однієї фізособи до іншої
Фізособа внесла фінансову допомогу на рахунок юрособи, а тепер бажає відступити право вимоги повернення фіндопомоги іншій фізособі. Які податкові наслідки для обох фізосіб?

Послуги на регулярній основі: як складати ПН?
Постачальник надає регулярні послуги (з перевезення відправлень) на умовах післяплати. Рахунки виставляються постфактум на загальну суму послуг за попередні 10 днів, ПН виписується на суму та дату рахунку без позначки про зведеність. Частина виставлених рахунків і ПН у поточному періоді включає послуги, надані в попередньому періоді. Чи є підстави включати такі ПН до податкового кредиту?

Як документально підтвердити розмір комісії за переказ в іноземній валюті?
Підприємству надходить валютна виручка. Iнколи замовники під час сплати зазначають, що частина комісії сплачується коштом резидента. Яким первинним документом необхідно підтвердити розмір комісії банку?

Чи можлива часткова виплата компенсації при звільненні?
Звільняється директор, який 10 років не був у відпустці. При остаточному розрахунку компенсацію за невикористану відпустку потрібно нараховувати за всі 10 років? Якщо ТОВ у день звільнення перерахує всі належні податки до бюджету з нарахованої йому суми, а розрахунок у зв'язку з відсутністю грошей проводитиме частково, чи будуть штрафні санкції, якщо директор не звертатиметься до суду?

Виправлення помилкового РК до ПН
Складено податкову накладну на помилково перераховані кошти. Через 2 тижні, 23.03.2021 р., кошти повернуто. Складено РК, але неправильно зазначено дату РК — 31.03.2021 р. замість 23.03.2021 р. Як виправити помилку?

До змісту номеру