• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Продаж аптечок з ліками: як нараховувати ПДВ?
Підприємство — платник ПДВ та податку на прибуток виготовляє контейнери для ліків. Планує продавати їх як аптечки, тобто з наповненням ліків. Яку ставку ПДВ застосовувати при продажу таких аптечок і чи можна включати вартість придбаних ліків до витрат, тобто до собівартості виготовленої продукції?

Бухоблік ОВДП
Який бухгалтерський облік облігацій внутрішньої державної довгострокової позики?

Чи потрібно з 01.03.2021 р. у ПН зазначати ім'я та прізвище підписувача?
У новій формі ПН реквізит з даними підписувача «ініціали та прізвище» замінили на «власне ім'я та прізвище». Чи буде помилкою заповнювати ПН за старим порядком, якщо підписувач має КЕП, в якому повністю вписано його ім'я, прізвище та по батькові?

Включення премії до денної зарплати під час розрахунку відрядження
Працівник їздить у відрядження чотири рази на місяць (за товаром, як експедитор). Зарплата за час відрядження йому нараховується виходячи з місячного окладу (денний заробіток вище середньоденного, порахували на початок відрядження). Наприкінці березня йому нарахували премію за березень. Чи потрібно перераховувати зарплату, розраховану за час відрядження з урахуванням премії? Чи премія вплине на оплату відряджень в наступному місяці?

Штраф за неподання звіту про контрольовані операції
Дохід підприємства за 2020 р. — 227 млн грн. Дохід від реалізації нерезидентові — пов'язаній особі — 976500 грн. За критеріями, операція не є контрольованою. Чи може податкова під час перевірки вважати ціни заниженими і перерахувати дохід? Чи можуть у такому разі накласти штраф?

До змісту номеру