• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Умови незастосування податкових різниць новоутвореним підприємством
Підприємство засноване у 2020 році і подаватиме річну декларацію. Як оформити рішення про незастосування податкових різниць (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років)? Чи коригувати в цьому разі фінрезультат на суму якихось інших податкових різниць?

Чи може невідокремлений підрозділ здавати виручку на інкасацію?
Підприємство має декілька структурних підрозділів, які не мають статусу відокремленого підрозділу і здають торговельну виручку до каси підприємства. Чи мають право такі підрозділи здавати торговельну виручку через службу інкасації до банку?

Податкова знижка на навчання: як подати декларацію?
У 2020 році платник податків сплатив за навчання у виші та проживання у гуртожитку доньки. Яким є порядок подання декларації для отримання податкової знижки?

Переведення посівів у сидеральний пар: як облікувати?
ФГ — платник ЄП 4-ї групи з ПДВ у 2020 році посіяло кукурудзу на зерно. Але позаяк на стеблах не сформувалися качани, вирішено посіви перевести у сидеральний пар і понесені витрати залишити у незавершеному виробництві. Які облік та оформлення цієї операції?

Надання одноразової матдопомоги працівникам регулюється трудовим законодавством
Чи може директор надати одноразову нецільову матдопомогу деяким працівникам підприємства без погодження з учасниками товариства, якщо у статуті зазначено, що до виключної компетенції зборів учасників належить, зокрема: «надання згоди на передачу (дарування) на безоплатній основі будь-якого майна іншим юридичним та фізичним особам та укладення відповідних договорів дарування відповідно до ч. 3 ст. 720 ЦКУ»?

Фасування оливи та подальший її продаж: які особливості?
Підприємство — платник податку на прибуток придбало бочку з оливою (код УКТ ЗЕД 2710 19 81 00) 200 л. Оливу планується використовувати для змащування садової техніки, яку воно продає, та для продажу у розфасованому вигляді. Якими є особливості здійснення таких операцій?

До змісту номеру