• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Отримано довідку від нерезидента: чи утримувати податок?
Юрособа — платник ЄП (неплатник ПДВ) отримав послугу від юрособи-нерезидента. Для уникнення подвійного оподаткування нерезидент надав витяг (офіційно затверджену довідку) про те, що він є платником податку у своїй державі. Чи повинен резидент у такому разі утримувати податок із доходу нерезидента і в якому порядку?

Нарахування відпустки за минулі роки: які наслідки?
На підприємстві є внутрішній сумісник, який жодного разу з 01.03.2017 р. не брав відпустку. Чи можливо нарахувати відпусткові минулим періодом, а виплату провести в 2020 році? Чи будуть якісь наслідки?

Внесення виправлень до трудової книжки
Працівниця перебувала на обліку в Центрі зайнятості. Фахівець центру закреслив у трудовій книжці «Відомості про нагородження», від руки написав «про роботу» і зробив запис на цій сторінці. Кадровик продовжила на цій сторінці свій запис. Чи буде це помилкою, і якщо так, то як її виправити?

Які основні моменти слід врахувати при організації роботи кафе-кондитерської?
ФОП (III група ЄП, 5%, КВЕД 68.20 (оренда) основний) планує відкрити кондитерську за договором франшизи. Як правильно організувати облік у «єдинника»? Які наслідки з оподаткування при купівлі ОЗ для кондитерської? Чи треба відкривати ФОПа або підприємство для суміщення діяльності?

До змісту номеру