• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Бетонна огорожа навколо території: як відобразити у бухобліку?
Виробниче підприємство (платник податку на прибуток, високодохідник) має у власності земельну ділянку, на якій розташовано виробничі будівлі. Навколо ділянки вирішено звести бетонну огорожу. Яким чином обліковувати таку бетонну огорожу? Чи нараховувати амортизацію? До якої групи ОЗ відносити її в податковому обліку?

Як в обліку відображається оплата корпоративною карткою?
Чи обов'язково відображати суму оплати корпоративною карткою через термінал як кошти, видані працівникові під звіт? Чи можна відразу відображати оплату постачальникові?

Не проводили інвентаризацію резерву відпусток: які наслідки?
Підприємство з 2016 року нараховує резерв відпусток, але взагалі не проводило його річну інвентаризацію. За період з 2016 р. до 2020 р. зарплата підвищувалася 6 разів. Коли виплачували компенсацію невикористаної відпустки при звільненні працівників, нарахованого резерву виявилося недостатньо, а тому виникло сальдо за Д-т 47. Як підприємству вийти з такої ситуації?

Зняття у Звіті з ЄСВ додаткової бази нарахування
Зовнішньому суміснику (0,5 ставки) у листопаді та грудні 2019 р. нараховано зарплату в сумі 2100 грн, а також здійснено доплату ЄСВ до мінімального розміру. Чи потрібно проводити таку доплату? Як подати уточнюючий розрахунок з ЄСВ у разі надлишково нарахованих/перерахованих коштів?

До змісту номеру