• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

ЗАПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ

Нюанси списання дебіторської та кредиторської заборгованості
Юрособа-мікропідприємство (платник ПДВ та податку на прибуток) списує дебіторську та кредиторську заборгованість, за якою минув строк позовної давності. Резерв не створювався. Заборгованість на субрахунку 361, 631, 6811 та 3711. Яка покрокова інструкція списання заборгованості

Коригування ПК з ПДВ при списанні кредиторської заборгованості за неоплачений товар
ТОВ списує безнадійну кредиторську заборгованість за товар, який отримано 24.12.2017 р., у сумі 30 тис. грн (у т. ч. ПДВ — 5 тис. грн) до доходу (К-т 717). Чи потрібно нараховувати ПЗ з ПДВ? Який бухоблік?

Чи потрібно дисконтувати відстрочені податкові активи та відстрочені податкові зобов’язання за П(С)БО?
ТОВ веде облік за П(С)БО. Згідно з МСБО 12 забороняється дисконтувати відстрочені податкові активи та відстрочені податкові зобов’язання. Подібної норми у П(С)БО 17 немає. Чи треба з 29.10.2019 р. ТОВ дисконтувати відстрочені податкові активи та відстрочені податкові зобов’язання за П(С)БО?

Облік та оподаткування грошової премії у підприємства
Підприємство як власник авторських прав на фільм подало заявку на конкурс та за результатами отримало першу премію — грошовий приз у 100 тис. грн. Як відобразити грошовий виграш в обліку? На що можна витрачати таку премію? У яких звітах треба відобразити отримані кошти? Що з оподаткуванням?

Квиток на маршрутне таксі: як підтвердити витрати на проїзд працівника?
Чи затверджено форму квитка на проїзд в маршрутному таксі із зазначенням всіх необхідних реквізитів, щоб можна було без податкових наслідків відшкодовувати працівникові витрати на проїзд на підставі авансового звіту?

До змісту номеру