• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Повернення помилково списаної комісії банку: чи буде дохід у «єдинника»?
У серпні банк помилково двічі списав комісію за здійснення платежу. Повернення відбувається у жовтні. На момент списання комісії підприємство перебувало на загальній системі оподаткування, а у періоді повернення вже стало платником ЄП. Чи потрібно включати суму повернення до доходу? Як обліковувати такі суми?

На якому рахунку обліковувати пальне, придбане за паливними талонами?
Підприємство купує талони на пальне (для службового легкового авто). На якому рахунку їх обліковувати: 203 чи 221? Чи може бути подорожній лист один на місяць (із показниками спідометра)? Чи потрібно щодня відображати у ньому всі поїздки? Що робити, якщо водій заправив авто за талоном, а чек втратив?

Як відобразити в декларації з ПДВ податковий кредит за транспортним квитком без отримання ПН?
Працівник придбав електронні транспортні квитки та надав до бухгалтерії роздрукований квиток і розрахунковий документ. Як відобразити в декларації з ПДВ та додатках до декларації податковий кредит за електронним транспортним квитком та іншими документами, які дають право на податковий кредит без отримання ПН?

Продаж програмної продукції: чи потрібно застосовувати РРО?
Підприємство планує продавати програмну продукцію, придбану у дистриб'ютора, фізособам через власний сайт. Розрахунки здійснюються через інтернет-еквайринг — оплата платіжною карткою через систему Platon. Чи потрібно застосовувати РРО?

За якою ставкою оподатковуються дивіденди, які юрособа-«єдинник» виплачує фізособі?
Фермерське господарство на IV групі ЄП має одного засновника (голова ФГ). Прийнято рішення про виплату дивідендів за минулі роки. Яку ставку ПДФО застосовувати? Як розуміти норму пп. 170.5.3 ПКУ? Чи діє вона в цьому випадку?

До змісту номеру