• Посилання скопійовано

Суть справи

Як позбутися статусу ФОПа
Якщо підприємець не здійснює діяльності, це не означає, що він звільнений від сплати податків. Для того щоб звільнити себе від підприємницьких зобов'язань назавжди, слід пройти процедуру припинення підприємницької діяльності. З'ясуймо, з чого почати, яку звітність подати та які податки сплатити востаннє.

Захист інтелектуальної власності при імпорті
Законом №202 внесено численні зміни до Митного кодексу для очищення ринку України від контрафакту. Зокрема, митні органи отримали права на призупинення імпорту та знищення товарів. Закон набрав чинності 14.11.2019 р.

Помилки у Звіті про контрольовані операції
Куди ж без помилок? Нікому не уникнути їх. У цій статті поговоримо про те, які штрафні санкції загрожують платнику податків за помилки в поданому Звіті про контрольовані операції (далі — Звіт про КО) та як їх виправити.

Не утримано податок з доходу фізособи
Підприємство придбало вантажний автомобіль у фізособи (договором, який складено у сервісному центрі МВС, визначено суму 924 тис. грн). Підприємство сплатило продавцю 924 тис. грн, а також ПДФО (46,2 тис. грн) та ВЗ (13,86 тис. грн). Тепер виявили таку помилку. Як правильно відобразити в формі №1ДФ?

13-та зарплата та матдопомога
Наприкінці року роботодавці, як правило, стимулюють та заохочують працівників. Які «бонуси» можна виплатити працівникам? Який порядок надання нецільової матеріальної допомоги та коли вона має оподатковуватися? Як оподатковується заохочення працівників у вигляді 13-ї заробітної плати? Розповімо про правила, які діють наприкінці 2019 року.

Зміни у держреєстрації з 2 листопада 2019 р.
Закон №159 вніс зміни до Закону про держреєстрацію, встановивши нові вимоги до документів щодо ТОВ/ТДВ, які подаються державному реєстратору. Також змінюються правила реєстрації прав на нерухомість за Законом №1952.

Стягуємо аліменти
Проаналізуймо роз'яснення Мін'юсту в листі від 16.09.2019 р. №34122/635-2-19/11.4.3 (див. «ДК» №47/2019).

Пояснення працівників інспекторам Держпраці
Контролери (зокрема, Держпраці) мають право вимагати від працівників усних та/або письмових пояснень щодо предмета перевірки. Але коли справа доходить до суду, такі працівники стають вже свідками. А отже, неточність в їхніх поясненнях передбачатиме кримінальну відповідальність.

Повідомляємо Держпраці про медогляд працівників
Нагадаємо, що до 1 грудня слід повідомити Держпраці про періодичний медогляд окремих категорій працівників на 2020 рік. Які саме категорії працівників під нього підпадають та що буде працівникам та роботодавцю за непроведення медогляду — далі у статті.

Хто зазначив CVV-код, той сам собі винен
Верховний Суд підтвердив, що банк не відповідає за переказ коштів через платіжні системи у мережі Iнтернет з використанням банківської картки, у т. ч. із зазначенням CVV-коду.

До змісту номеру