• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Код УКТ ЗЕД у митній декларації та висновку ТПП різний: які наслідки?
Підприємство отримало висновок ТПП з кодом УКТ ЗЕД товару (зазначеним в інвойсі нерезиденту). При експорті товару у МД було зазначено інший код УКТ ЗЕД. Які наслідки такої різниці у кодах? Як вийти з цієї ситуації?

Експедитор-резидент та перевізник-нерезидент: оподаткування ПДВ
Підприємство (платник ПДВ на загальній системі оподаткування) інколи виступає експедитором в перевезенні вантажів, де замовник є резидентом (платником ПДВ), а перевізник — нерезидентом. Замовник-резидент оплачує експедитору всі послуги (перевезення та експедиторські послуги), а потім експедитор оплачує нерезиденту послуги перевезення. Що з ПДВ?

Турагент — платник ЄП: на якій групі можна працювати?
Чи має право турагент — платник III групи ЄП без ПДВ продавати туристам тури за кордон шляхом їх закупівлі в туроператорів, які зареєстровані в Україні?

Нецільова благодійна допомога фізособі, яка не є працівником підприємства: облік та оподаткування
Підприємство прийняло рішення про надання нецільової благодійної допомоги фізособі — не працівнику підприємства у розмірі 2500 грн. Як відобразити в обліку та оподаткувати таку виплату?

Оплата використання лаунж-зони готелю: чи буде оподатковуваний дохід?
Директора підприємства спрямовано у відрядження до Києва для пошуку приміщення для нового офісу, зустрічі з контрагентами, підбору працівників тощо. Під час проживання у готелі оплачувалося користування лаунж-зоною готелю, в якій проводилися всі необхідні зустрічі. Чи є вартість лаунж-зони додатковим благом працівника?

До змісту номеру