• Посилання скопійовано

Суть справи

Кому потрібні ТТН?
Це риторичне запитання: чи потрібна в обліку товарно-транспортна накладна? Проте воно доволі часто виникає в учасників транспортного процесу. Тож з'ясуймо, хто складає цей документ, кому він потрібен, а також чи має він «повноваження» первинного?

Компенсація ЄСВ за створення робочих місць
Створення нових робочих місць держава не лише схвалює, а й частково фінансує — шляхом повернення роботодавцю сплаченого ЄСВ за працівників, прийнятих на ці місця. Про те, як можна отримати таку компенсацію, йдеться в цій статті.

Система блокування та розблокування ПН/РК
З 11 травня 2019 року запрацювали зміни, внесені Постановою №391 до Порядку №117. Нагадаємо про загальний механізм блокування та розблокування ПН та РК та розповімо, що у ньому нового.

Податкова відпустка ФОПА-«єдинника»
Хто з «єдинників» має право на податкову відпустку? На який термін надається відпустка? Які податки під час такої відпустки не сплачуються? Що зі сплатою ЄСВ під час відпустки? Розгляньмо далі.

Типова форма договору про створення ФГ
На виконання ч. 6 ст. 8-1 Закону про ФГ Наказом №177 нарешті затверджено типову форму договору (декларації) про створення сімейного ФГ. Проаналізуймо її.

Сумісництво, ГРРЧ та підсумований облік
Працівник працює на основному місці за графіком: одна доба роботи та три доби відпочинку. Чи можна у трудовому договорі з працівником зазначити, що йому встановлюється гнучкий графік роботи (без уточнення, який саме) з погодинною оплатою, та ввести підсумований облік часу? Чи можливо встановити неповний робочий день із неповним робочим тижнем?

Оплачуємо працю під час відрядження
У другій статті з циклу про відрядження розглянемо такі питання: чи потрібно порівнювати середній заробіток із заробітком за трудовим договором? Як нараховувати оплату за дні відрядження у разі підвищення окладів? Як бути у разі наявності доплати до мінімальної зарплати? Що буде за неправильне нарахування зарплати за дні відрядження?

Документальне оформлення щорічних відпусток
Сезон відпусток уже в розпалі, й у бухгалтерів та кадровиків постало питання щодо документального оформлення надання відпусток.

До змісту номеру