• Посилання скопійовано

Суть справи

Соцпакет на підприємстві
Визначення терміна «соціальний пакет» у законодавстві немає. Проте його доволі часто пропонують своїм працівникам компанії з гарним іміджем. Що розуміється під соціальним пакетом і які податки виникають?

Облік придбання невиробничих ОЗ
Чи відрізняється облік придбання та використання невиробничих ОЗ від виробничих? Що з податковим обліком таких ОЗ? Чи має право платник ПДВ на податковий кредит у разі їх придбання? Що відбувається з нарахованим ПДВ у разі переведення невиробничих у виробничі? Про це і поговоримо.

Підтвердження витрат на проїзд у відрядженні
Які документи потрібні для підтвердження витрат на проїзд під час відрядження? Квитки придбані підзвітною особою самостійно шляхом оплати з власної банківської картки.

РРО при торгівлі ліками і медвиробами
З початку року СГ, які торгують лікарськими засобами і медичними виробами, подають запити на IПК щодо застосування РРО, та не завжди отримують консультації задовільної якості.

Ціна в еквіваленті валюти
Чи може ціна в договорі між резидентами бути прив'язана до іноземної валюти? Чи виникають при цьому курсові різниці? Чи належать вони до бази оподаткування ПДВ? Як відобразити таку ціну в бухгалтерському обліку продавця? Відповідь на ці питання не завжди є простою та очевидною.

Архівація документів
У зв'язку зі змінами до ПКУ невеликий «подарунок» отримали платники податків, які ліквідовуватимуться з 1 січня 2019 року. Відтепер процедура такої ліквідації передбачає архівацію первинних документів. Та чи стосується це самозайнятих осіб?

До змісту номеру