• Посилання скопійовано

Суть справи

Реєстрація платником ПДВ: добровільно і ні
Автоматично стати платником ПДВ з моменту держреєстрації СГ не можна. Платником ПДВ можна стати лише після окремої реєстрації платником цього податку безпосередньо в органах ДФС або під час держреєстрації. ПКУ передбачено добровільну та обов'язкову реєстрацію платником ПДВ при досягненні певних оборотів.

Подаємо звіт №10-ПI
У минулому номері «ДК» ми писали про штрафи за невиконання квоти з працевлаштування осіб з інвалідністю. Зараз розглянемо, як заповнити відповідний звіт.

Коригування ПК при списанні безнадійки
Про списання дебіторської заборгованості ми нещодавно писали, розглядали наслідки в обліку, зокрема ПДВ. Проаналізуймо ще раз питання ПДВ, а саме — коригування податкового кредиту з ПДВ, з огляду на поради податкової та суду.

Знову про «нереальні» поставки
Податківці ретельно контролюють коди товарів/послуг за даними ЄРПН. Більшість з них вважає, що постачальник не міг продати покупцю товар, якщо за даними ЄРПН він його в цьому ж періоді не купував. Це, на думку податківців, свідчить про нереальний характер поставки. Чи можна і як убезпечитися від цього у суді?

Передача ОЗ у комунальну власність
У підприємства на балансі перебуває невиробничий об'єкт ОЗ (нерухомість). Прийнято рішення безоплатно передати його місту. Як таку операцію відобразити в бухгалтерському та податковому обліку?

Дивіденди у 2019 році
Виплачують дивіденди за рахунок чистого прибутку. Після закінчення календарного року можна підсумувати свої досягнення і нарахувати дивіденди засновникам.

Рекламна акція
У бухгалтера підприємства, яке вирішило провести рекламну акцію з безоплатною роздачею зразків товару або продажем за символічну ціну, одразу виникає безліч запитань. Як правильно оформити та організувати проведення рекламної акції? Як оподатковувати ПДВ безоплатну роздачу товарів або продаж товару за 1 грн? Коли виникатимуть наслідки з ПДФО та податку на прибуток? Відповідаємо на ці та інші запитання.

Зміни до касових операцій
Постанова НБУ від 12.02.2019 р. №37 внесла до Положення №1481 низку змін, які діють з 15 лютого 2019 року.

До змісту номеру