• Посилання скопійовано

Суть справи

Популярні питання у сфері РРО
Пропонуємо ознайомитися з основними питаннями у сфері РРО, зокрема: хто звільнений від використання РРО, а хто зобов'язаний його використовувати, як оприбуткувати готівку та як здійснити виправлення, якщо припустилися помилки, тощо.

Продаж неробочих ОЗ фізособам
Як відображається в обліку та як оподаткувати продаж юрособою (платником податку на прибуток, неплатником ПДВ) неробочих та повністю замортизованих основних засобів фізособам?

Кому належать колядки?
У час різдвяних свят у магазинах, торгових центрах, кав'ярнях починають лунати колядки. А як це виглядає з погляду законодавства про авторське право? З'ясуймо, щоб не потрапити у халепу.

Фінансова звітність: про головне
Новий рік для бухгалтера настане лише тоді, коли він здасть усі річні звіти. I, звісно, серед купи річної звітності найголовнішою є фінансова, а платники податку на прибуток на підставі фінзвітності складатимуть ще й податкову декларацію. Тож розпочинаємо цикл матеріалів про фінзвітність.

Звіт про платежі на користь держави
У 2019 році за 2018 рік окремі види підприємств мають уперше подати звіт про платежі на користь держави (далі — Звіт). З'ясуймо, що це за звіт такий і хто його має подавати.

Подарункові сертифікати: облік та оподаткування
У святковий період підприємства радують своїх клієнтів подарунковими сертифікатами (або ж як їх ще називають — подарунковими картками чи гіфт-картками). Для одних — це інструмент, який дозволяє збільшити обсяги продажу та стимулювати попит на свою продукцію, для інших — елемент соціальної політики у відносинах із працівниками чи просто подарунки клієнтам. Розглянемо облікові аспекти, що виникають під час випуску та обігу сертифікатів у продавців сертифікатів. А про використання сертифікатів у покупців читайте у наступних номерах.

Бухпослуги та платник ЄП
На практиці перед підприємцем, який планує надавати бухгалтерські послуги або консультації з питань оподаткування, може постати запитання: а яку систему оподаткування обрати самому? Чи немає обмежень для платників єдиного податку щодо надання таких послуг?

Мінімальна оплата праці у 2019 році
Хоча розмір мінімальної зарплати у місячному і годинному розмірі щороку змінюється, правила мінімальної оплати праці залишаються незмінними. Нагадаємо їх із прикладами застосування у 2019 році.

Платні послуги ОСББ та ЖБК
Чи втрачає статус неприбутковості ОСББ або ЖБК у разі укладання договорів права доступу на платній основі до інфраструктури будинку?

Працівника викликають на військові збори
Обов'язок роботодавця в такому разі: правильно документально оформити, виплатити середній заробіток та отримати компенсацію від військкомату.

Списуємо зіпсовані товари
Підприємницька діяльність (особливо у разі торгівлі продовольчими товарами) пов'язана з ризиками, зокрема із псуванням товарів унаслідок закінчення терміну придатності. Які податкові наслідки списання зіпсованих товарів? Як оподатковуються оприбуткування та подальша реалізація отриманої від списання таких запасів вторсировини?

До змісту номеру