• Посилання скопійовано

Щодо призначення пенсій органами Пенсійного фонду України

Лист Пенсійного фонду України від 18.01.2018 р. №2122/02-12

Щодо призначення пенсій органами Пенсійного фонду України

Суттєво. Страховий стаж у Пенсійному фонді залежить тільки від сплати внесків.

! СГ

Розглянувши ваш запит від 14.12.2017 р. <...>, Пенсійний фонд України, в межах своєї компетенції, повідомляє.

При призначенні пенсій органи Пенсійного фонду України керуються, зокрема, Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон №1058).

Згідно зі статтею 24 Закону №1058 страховий стаж — період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі, не меншій за мінімальний страховий внесок.

З 01.01.2004 р. страховий стаж обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду відповідно до вимог цього Закону за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.

Обчислення страхового стажу не залежить від назви займаної посади, наявності чи відсутності структурного підрозділу, в якому працює зазначена особа.

Згідно з Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р. №22-1, територіальні органи Пенсійного фонду України мають право перевіряти в необхідних випадках обґрунтованість видачі поданих для призначення пенсії документів.

Директор департамент О. ОХРІМЕНКО

До змісту номеру