• Посилання скопійовано

Суть справи

Зміни до оподаткування фізосіб-2019
Серед змін, внесених Законом №2628 до ПКУ, є й такі, що стосуються податку на доходи фізичних осіб. Хоч вони не надто істотні, але ознайомитися з ними все ж таки треба.

Податкові зміни з ПДВ-2019
Традиційно щороку до ПКУ вносять зміни щодо порядку оподаткування ПДВ. Не став винятком і цей рік: зміни, внесені до ПКУ Законом від 23.11.2018 р. №2628-VIII, які в основному наберуть чинності з 01.01.2019 р., стосуються і цього податку. Щоправда, їх небагато. Основною зміною, безумовно, є новий порядок оподаткування ввезення товарів з-за кордону в міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Річний перерахунок ПДФО у 2018 році
Наприкінці календарного року роботодавці повинні провести перерахунок ПДФО. Нагадаємо загальні правила його проведення та відображення у звітності.

Річний перерахунок ПДВ
Грудень 2018 року — це період, коли платники ПДВ, які здійснюють неоподатковувані операції, мають провести ще й річний перерахунок суми податкового кредиту. Але цей обов'язок стосується не всіх «пільговиків». Хто саме і як провадить цей перерахунок, та яким чином він відображається у декларації з ПДВ, читайте далі.

Придбали ЕЦП: облік і податкові наслідки
З’ясуймо, як відобразити в обліку придбану ЕЦП та чи виникають наслідки з податку на прибуток за такою операцією.

ПН при списанні імпортованого товару
Податківці в черговий раз висловили позицію, що при списанні імпортованих товарів виникає необхідність нарахувати ПЗ з ПДВ, а також розповіли, як у такому разі заповнити ПН.

Закон №2628: зміни для платників ЄП
Зміни, внесені до ПКУ Законом №2628, трохи стосуються і платників ЄП. Пропонуємо ознайомитися, чого слід очікувати у новому році платникам ЄП — фізособам, які торгують алкоголем, продають медпрепарати, а також платникам четвертої групи.

Туристичний збір — зміни-2019
Готелям, хостелам, туристичним базам, гірським притулкам, садовим і дачним будинкам, а також іншим об'єктам, що використовуються для тимчасового проживання фізосіб, слід звернути увагу на зміни у порядку справляння туристичного збору, внесені Законом №2628.

До змісту номеру