• Посилання скопійовано

Суть справи

Декларація з ПДВ при анулюванні платника
Загальні правила складання декларації з ПДВ ми розглядали у попередній статті (див. «ДК» №46/2018). А що, як реєстрацію платника цього податку ДФС анулює? Які особливості звітування у такому випадку?

Благодійна діяльність підприємств від А до Я
У цьому світі є місце не тільки для роботи з метою отримання прибутків, а й для благодійності та надання допомоги тим, хто її потребує. А ще є місце для подарунків, адже не за горами зимові свята. Отже, поговоримо про благодійність, допомогу та подарунки.

Депозит у юрособи-«єдинника»
Юрособа-«єдинник» 3-ї групи хоче відкрити депозит у національній або в іноземній валюті. Які особливості оподаткування відкриття депозиту, отримання відсотків за ним та закриття? Як все це відобразити в бухобліку, включаючи курсові різниці?

Продаж основних засобів
З'ясуймо, як здійснюється бухоблік продажу основних засобів та які особливості оподаткування цієї операції.

Скарга на IПК — чи доцільно?
До редакції «ДК» надходять запитання щодо отриманих платниками податків IПК, зокрема щодо доцільності оскарження їх до суду. Судовий збір для юросіб та ФОПів за таке оскарження становить 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб за першу інстанцію. Далі — вдвічі дорожче. А ДФС не поспішає їх виконувати. Спробуємо з'ясувати непрості норми чинного ПКУ щодо надання IПК.

Новели Кодексу з процедур банкрутства
У жовтні 2018 року Верховна Рада прийняла Кодекс з процедур банкрутства. Скоро він буде підписаний Президентом. Розгляньмо головні зміни стосовно процедури банкрутства.

Безпека праці в орендованому приміщенні
Коли приміщення, у якому працює СГ, є орендованим, у деяких орендарів (а подекуди і в орендодавців) виникає болюче запитання. Хто саме має витрачати кошти на те, щоб праця у такому приміщенні була безпечною? Хто відповідатиме за цю безпеку при перевірках різних державних органів?

Розрахунки корпоративною карткою
27.09.2018 р. працівник, держатель корпоративної картки, передплатив послуги готелю за кордоном. Закордонне відрядження планується з 20.10.2018 р., проте після 27.09.2018 р. він витрачав кошти з картки на інші відрядження. Чи можна передплачувати послуги закордонного готелю корпоративною карткою з території України?

Власні кошти підприємця на ЄП
В IПК ДФСУ від 22.10.2018 р. №4504/Т/99-99-13-01-02-14/IПК (див. «ДК» №47/2018) розглядається доволі специфічна ситуація: внесення підприємцем — платником єдиного податку (зокрема, 3-ї групи, неплатником ПДВ) готівкових коштів на свій підприємницький рахунок у банку. Природне запитання, яке тут постає: як вчинити, щоб ці кошти не включалися до доходу підприємця двічі? Відповідає ДФСУ.

Зміна адреси юрособи-«спрощенця»
Юрособа на єдиному податку переїхала на нове місце діяльності. Старе місце було водночас і юридичною адресою підприємства, тобто юрадреса й адреса провадження діяльності збігалися. Нова юрадреса не внесена ні до ЄДР, ні до Реєстру платників ЄП. Як це може стати підставою для ДПI позбавити підприємство статусу платника єдиного податку?

До змісту номеру