• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Нюанси подання декларації про майнове становище підприємцем
Підприємець на 3-й групі (платник ПДВ) отримував протягом 2017 року непідприємницькі доходи:
— продав вантажний автомобіль та причіп;
— здавав в оренду трьом податковим агентам приміщення.
Чи потрібно в такому разі подавати за підсумками 2017 року декларацію про майнове становище та доходи? Якщо так, то в яких розділах (рядках) слід відобразити зазначені вище доходи?

Коригування фінрезультату при виплаті роялті нерезиденту
Підприємство сплачує роялті за використання торгової марки нерезиденту, який зареєстрований у Люксембурзі. Оборот більший за 20 млн, але менший за 150 млн. Чи збільшувати фінрезультат за п. 140.5 ПКУ? Як підтверджувати суму витрат за цінами, визначеними за принципом «витягнутої руки»? Які документи для цього потрібні?

Подання УР щодо оренди землі
Юридична особа орендує 2464 га землі під офісний центр. Договір оренди землі закінчився, і декларацію з оренди землі було подано за даними старого договору. Новий договір підписано 06.09.2017 р., при цьому збільшилася нормативна грошова оцінка землі (була — 521,55 грн, стала — 613,48 грн), а також збільшився розмір орендної плати з 3% до 4%. Як зробити уточнюючий розрахунок? I як правильно розрахувати новий платіж із оренди землі?

Відображаємо день огляду МСЕК у табелі обліку робочого часу
З 15.08.2017 р. до 06.12.2017 р. працівник перебував на лікарняному. З 07.12.2017 р. працівник вийшов на роботу, проте 06.12.2017 р. йому призначено групу інвалідності. Як цей день відобразити в табелі обліку робочого часу?

Пеня мешканцям будинку від ОСББ: правомірно чи ні?
Закон про житлово-комунальні послуги передбачає нарахування пені за невчасну сплату комунальних платежів від населення. Чи ОСББ теж повинні нараховувати мешканцям пеню за невчасну сплату експлуатаційних внесків?

До змісту номеру