• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Списання дебіторської заборгованості: підстави та документальне оформлення
У підпримства на кінець 2017 р. є дебіторська заборгованість з постачальником, який потрапив під санкції за Указом Президента від 15.05.2017 р. №133/2017. Чи має право підприємство списати безнадійну дебіторську заборгованість у 2018 році? Як це оформити?

Оплата за рекламу в соцмережах та пошукових системах
Підприємство розраховується за рекламу в Iнтернеті, у т. ч. у соцмережах, корпоративною карткою. Чи правильно це? Які можуть бути наслідки?

Право на податковий кредит та бюджетне відшкодування ПДВ за медичними виробами
У 2017 р. імпортовано медичні вироби зі сплатою ПДВ 20%. У 2018 р. такі медичні вироби оподатковуються за ставкою 7% ПДВ. Чи є у власника таких товарів — імпортера право на податковий кредит з ПДВ та на бюджетне відшкодування?

Донарахування ЄСВ при перехідній відпустці
Працівникові, який пішов у відпустку на початку січня 2018 р., відпусткові виплачені у грудні 2017 р. У звіті з ЄСВ за грудень 2017 р. відпусткові відображені з кодом типу нарахувань «10» та періодом 01.2018. У січні у працівника лише одна робоча зміна та нарахована зарплата менша від мінімальної. Чи враховується сума відпусткових при обчисленні ЄСВ за січень?

Відображаємо у формі №1ДФ аліменти, виплачені у IV кварталі 2017 року
Як у формі №1ДФ відобразити аліменти, нараховані та виплачені у IV кварталі 2017 року?

Як відображаються безоплатно отримані основні засоби, що надаються у безоплатне користування?
Неприбуткова організація безоплатно отримала споруду. Надалі ця споруда була безоплатно передана у користування іншій неприбутковій організації. Як такі операції відображаються у бухобліку? Чи потрібно нараховувати амортизацію?

Гранична сума доходу для отримання податкової соцпільги особою з інвалідністю
Чи застосовується податкова соцпільга до працівника з інвалідністю, якщо його зарплата становить 3750 грн?

До змісту номеру