• Посилання скопійовано

Суть справи

Соціальний пакет: тонкощі обліку
Соціальний пакет від роботодавця є гарним стимулом і зазвичай істотною перевагою роботи у конкретного роботодавця. Пропонуємо проаналізувати такі складові соціального пакета, як витрати на навчання та харчування працівників.

Перевірки у межах ТЦУ
Мінфін наказом від 10.03.2016 р. №344 затвердив Порядок проведення перевірок платників податків з питань повноти нарахування і сплати податків під час здійснення контрольованих операцій. Поговоримо про ключові характеристики таких перевірок.

Анульовано свідоцтво платника ЄП! Що робити?
Несплата протягом двох послідовних кварталів податкового боргу, що виник у ФОП — платника ЄП, є однією з підстав анулювання свідоцтва платника єдиного податку за рішенням контролюючого органу згідно з пп. 3 п. 299.10 ПКУ. Поговоримо про причини та наслідки такої ситуації на прикладі платника ЄП 2-ї групи.

Авто в лізинг чи в кредит?
Суб'єкти господарювання для своєї господарської діяльності за бажанням чи у зв'язку з виробничою необхідністю можуть придбавати авто на різних умовах та виходячи з власних можливостей. Такими різновидами операцій є придбання або на умовах фінансового лізингу, або на умовах кредиту. Чим відрізняються такі операції та яка з них буде вигіднішою для отримувача авто?

Списання нематеріального активу
На балансі підприємства відображено нематеріальний актив — право доступу до програмного забезпечення. Власник об'єкта права інтелектуальної власності достроково розриває ліцензійний договір за згодою сторін. Проаналізуємо, як документально оформити та які податкові наслідки виникають у користувача.

Наслідки невиконання попереднього договору
Фінансова криза змусила багатьох представників бізнесу переглянути своє ставлення до пошуку покупців, що спричинилося до використання правових конструкцій, які дають можливість спланувати не лише кількість придбаного товару (у т. ч. імпортного), а й обсяг його наступного продажу. У зв'язку з цим набула певного поширення практика укладати попередні договори поставки продукції, товарів. Причому одним із вагомих аргументів на користь такого рішення стала позиція ВСУ — госпдоговори не є первинним документом. Спробуймо з'ясувати це, а особливо — правові наслідки ведення бізнесу в такий спосіб.

До змісту номеру