• Посилання скопійовано

Суть справи

Готуємо звітність за I квартал
Минув перший квартал — час готувати звітність. Про те, кому слід подавати звітність з податку на прибуток за I квартал, ми писали в «ДК» №15/2016. Поговоримо про ключові нюанси заповнення декларації з податку на прибуток та фінзвітності за I квартал 2016 року.

СЕА РП: Усе тільки починається
СЕА РП, за висловами податківців, працює в штатному режимі. Але за фактом це більше нагадує фільм жахів. Причому навіть найсумлінніші платники податків зв'язані по ногах і руках нескінченними недоробками та необхідністю працювати не в правовому полі, а в тих реаліях, що їх спромоглися організувати держрегулятори.

Практичні випадки заповнення ф. №1ДФ
Не за горами граничний термін подання податкового розрахунку за формою №1ДФ за I квартал 2016 року. Проте на практиці при заповненні цього звіту виникають запитання. Ознайомимося із деякими нюансами на прикладах різних ситуацій.

Проценти за кредитами
У відомій приказці «За позику — віддяка» певною мірою розкрито суть такого поняття, як «проценти за борговими зобов'язаннями». Не секрет, що надання у борг коштів або майна, як правило, має дуже привабливу для позикодавця мету — отримати дохід за надання такої позики у вигляді певного платежу. Для одержувача привабливою буде сама позика, а сплачені проценти будуть однією зі складових його витрат. Про особливості обліку таких витрат у вигляді процентів за борговими зобов'язаннями піде мова далі.

Облік крадіжок майна, в т. ч. у зоні АТО
Як відобразити в обліку крадіжку товару? Які наслідки тягне за собою крадіжка для податкового кредиту щодо таких товарів? Як проводити інвентаризацію майна при крадіжці? Що робити підприємству в разі викрадення товару в зоні АТО?

Тонкощі переходу з 2-ї групи ЄП на 3-ю
Фізособа-підприємець, платник єдиного податку 2-ї групи, з І кварталу 2015 року надавав послуги юридичній особі на загальній системі оподаткування (за І квартал отримав дохід 80 тис. грн). Дохід у ІІ кварталі становив 70 тис. грн, у ІІІ кварталі — 70 тис. грн, у ІV кварталі — 220 тис. грн. На 3-тю групу перейшов з 01.07.2015 р. за самостійним рішенням. У декларації за ІІІ квартал та річній дохід за перші два квартали не зазначено. Які будуть штрафні санкції?

До змісту номеру