• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Навіси як об'єкт нерухомості
Підприємство є власником навісів, які стоять окремо від приміщення магазину і використовуються в торговельній діяльності. Чи треба платити податок на нерухомість з таких об'єктів?

Усі суми ПДВ за питною бутильованою водою можна відносити до складу податкового кредиту
Протягом 2015 року торгове підприємство придбавало бутильовану воду, в обліку її списували на витрати (рах. 949). Чи треба виписувати ПН на себе? Якщо так, то яким чином зробити коригування?

Пунктом 198.5 ПКУ визначено вичерпний перелік операцій, коли слід донараховувати ПЗ з ПДВ
Наше підприємство надає будівельні послуги за межами митної території України (не є об'єктом оподаткування ПДВ). Купуємо квитки на літак працівникам з ПДВ — чи мусить підприємство нараховувати зобов'язання на суму ПДВ за квитки? Складати зведену податкову накладну?

Кому потрібна ТТН?
ФОП надає послуги з перевезення вантажів. У ТТН, у графі «Відомості про вантаж» зазначено найменування вантажу — «автопослуги». В акті виконаних робіт також зазначено — «автопослуги». Чи треба додавати ТТН до такого акта?

Спецрежим оподаткування ПДВ ніяк не впливає на порядок здійснення експортних операцій
Спецрежимник — платник єдиного податку 4-ї групи планує продати на експорт зерно. Як такий продаж впливає на спецрежим? Чи потрібно коригувати податковий кредит тощо?

До змісту номеру