• Посилання скопійовано

Суть справи

ПДВ: актуальні нюанси очима податківців
Останні два тижні для податківців усіх рівнів виявилися напрочуд продуктивними в плані підготовки та оприлюднення листів щодо роз'яснення актуальних питань оподаткування ПДВ, коригування звітності та функціонування СЕА. Поговоримо коротко про найбільш значущі з них.

РК на зменшення
Норми п. 192.1 ПКУ регламентують реєстрацію РК до ПН у різних ситуаціях різними особами. Поговоримо про окремі випадки реєстрації РК на зменшення суми компенсації.

Земельний податок у платників ЄП
У листах від 29.09.2015 р. №20635/6/99-99-15-03-01-15 та від 30.09.2015 р. №20745/6/99-99-15-03-02-15 (див. «ДК» №42/2015) ДФСУ розглянула проблемні питання, які хвилюють багатьох платників єдиного податку, що є власниками або користувачами земельних ділянок. Проаналізуймо разом, хто з них і коли має сплачувати земельний податок.

Готівкові операції
Належна організація готівкового обігу, дотримання вимог касової дисципліни є важливими для суб'єкта господарювання, що має справу з операціями з готівкою.

«Податкова» інвентаризація
Норми пп. 20.1.9 ПКУ дають право податківцям вимагати під час перевірок проведення різних видів інвентаризації. До чого слід бути готовим платнику податків, в чому полягають основні нюанси та ризики для підприємства за підсумками таких інвентаризацій?

Сім запитань про відпустки у підприємців
На інтернет-форумі «Дебету-Кредиту» обговорюються питання оформлення відпусток працівників, що працюють у підприємців та інших самозайнятих осіб. Спробуймо систематизувати їх і відповісти на них. Але деякі розглянуті нижче запитання можуть бути цікавими й для інших роботодавців, а не лише для самозайнятих осіб.

Службові поїздки працівників у межах міста
Двадцять перше століття — продовжувач століття двадцятого, століття швидкостей, як його називали від самого початку. Справді, ми пересуваємося планетою дедалі швидше і за день непомітно долаємо величезні відстані. Часто навіть у межах одного міста. І хоч друга назва нашого століття — це «століття інформації», і дедалі частіше вирішити купу питань можна не полишаючи робочого місця, все ж таки подеколи працівникам доводиться здійснювати службові поїздки. Службові поїздки до іншого населеного пункту називаються відрядженнями. Але в цій статті ми поговоримо про службові поїздки в межах одного міста.

Витрати на страхування: тонкощі обліку
Чи можна віднести до складу ПК з ПДВ всю суму податку при придбанні автомобіля в кредит? А також чи відносяться до витрат платежі за страхування авто (КАСКО)?

До змісту номеру