• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

У разі відсутності діяльності обов'язок подати звіт про РРО залишається
Підприємство (кафе) тимчасово припиняє господарську діяльність на період поточного ремонту. Касовий апарат не працюватиме приблизно 3 місяці. Що з ним робити — знімати з реєстрації чи подавати нульові звіти?

Зміна юридичної адреси сама по собі не є підставою для податкової перевірки
Чи вважається зміна місцезнаходження (юридичної адреси) підприємства підставою для податкової перевірки? Підприємство хоче зареєструватися в іншій області.

Ремонт устаткування нерезидентом
Підприємство замовило ремонт медичного обладнання у виробника-нерезидента на його території, обладнання було тимчасово вивезено, а потім повернено назад. Чи треба на послуги з ремонту обладнання виписувати ПН, реєструвати і включати до декларації з ПДВ? Як відображати такі операції в декларації з ПДВ, якщо обладнання використовується в діяльності підприємства, що підлягає оподаткуванню ПДВ за ставкою 7%?

Наслідки невідображення в декларації суми переплати ПДВ
Якими будуть для платника податків наслідки невідображення в декларації за липень/III кв. 2015 року в рядку 20.2 суми переплати ПДВ? Суми згорять? Що з ними станеться?

Комунальні платежі у складі орендної плати
Підприємство на загальній системі оподаткування передало приміщення в оренду. За умовами договору щомісяця орендар компенсує орендодавцю вартість послуг з вивезення сміття й електроенергії. Яким чином оформити документально такі відносини?

До змісту номеру