• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Податковий борг з ПДВ за IV квартал 2014 слід перерахувати до бюджету через поточний рахунок
У травні підприємством виявлено податковий борг з ПДВ за IV квартал 2014 року. На який рахунок сплачувати таку суму, а також штраф та пеню: на бюджетний чи на електронний рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ? Чи відображаються ці штрафи та пеня в декларації з ПДВ? Якщо так, то у звітності за який період та в яких рядках?

Заміна імпорту — право на ПК
Ввезений у минулому імпортний товар виявився бракованим та не придатним у виробництві. У травні відбувається повернення (за умовами зовнішньоекономічного договору товар підлягає заміні). Як це відобразити у декларації з ПДВ? Чи імпортер має право на ПК з ПДВ при розмитненні повторної поставки, адже за першим ввезенням товару ПК уже був відображений раніше?

Перевірки Держпраці в 2015 р.
Чи може інспекція з праці перевірити підприємство щодо дотримання нормативно-правових актів про працю та її оплату, чи є вона контролюючим органом та чи поширюється на неї мораторій?

Помилкове перерахування коштів на спецрахунок з ПДВ сільгосппідприємством
Якими будуть наслідки для підприємства (спеціальний режим оподаткування у сфері сільського господарства), якщо воно перерахувало кошти не на казначейський рахунок з ПДВ, а на власний спецрахунок з ПДВ за підсумками декларації за березень 2015 року?

Відображення у звітності несвоєчасно зареєстрованих податкових накладних
Підприємство мало у травні та червні 2014 року несвоєчасно зареєстровані ПН, через що занизило свій ПК з ПДВ. Яким чином показати у звітності ці ПН?

Набуття керівником повноважень не прив'язане до моменту реєстрації змін у ЄДР
У статуті ТОВ зазначено, що довіреності від імені підприємства підписує керівник, призначений зборами засновників. Протокол зборів складено 05.05.2014 р., довіреність видана новопризначеним керівником 06.05.2014 р. Дата внесення змін про керівника до ЄДР — 10.05.2014 р., який з цієї дати відповідно до протоколу приступив до виконання обов'язків. Чи є така довіреність дійсною та чи вплине це на дійсність договору купівлі-продажу товарів, підписаного уповноваженою особою 08.05.2014 р.?

Дотримання строків розрахунків у ЗЕД податковим органом контролюється під час перевірки
Чи обов'язково ДПІ проводити виїзну позапланову документальну перевірку щодо валютного контролю підприємства, якщо ДПІ має повний обсяг інформації, на всі її запити відповіді надавалися у визначені строки?

До змісту номеру