• Посилання скопійовано

Суть справи

Нова декларація з ПДВ
Кардинальні зміни в системі оподаткування та адміністрування ПДВ (як чинні, так і очікувані з 01.07.2015 р.) спричинили зміни форми податкової накладної та декларації з ПДВ. На відміну від форми ПН, зміни у формі звітування є більш значущими та змістовними.

Старі податкові накладні в 2015 році
Питання податкових накладних, виписаних у попередніх звітних періодах, яке було звичним у 2014 році, залишається актуальним і нині. Адже правила їх використання для підтвердження права на податковий кредит у 2015 році, встановлені п. 198.6 ПКУ, кардинально змінилися. З'ясуймо, що саме змінилося і яких небезпек слід очікувати платнику ПДВ у зв'язку з цим.

Гарантійний платіж та ремонт
При укладанні договору оренди приміщення передбачено:
1) внесення гарантійного платежу;
2) зарахування витрат на проведення капремонту (добудови) орендарем у рахунок орендної плати.
Яким є облік цих операцій?

ЄП та заміна боржника
Підприємство — платник єдиного податку третьої групи має дебіторську заборгованість покупця за поставлені раніше товари. Покупець не може виконати своїх зобов'язань з оплати товару і пропонує перевести свій борг на іншу особу. Чи можна «єдиннику» використовувати схему заміни боржника? Чи не буде це порушенням вимоги про грошові розрахунки платників єдиного податку?

Витрати на сертифікацію товару
Оформляємо сертифікат відповідності на товар (продукцію). Як відобразити в обліку понесені витрати?

Торгівля пивом у платника ЄП
За чинним законодавством фізособа — платник ЄП може торгувати вроздріб пивом як у пляшках, так і на розлив. І це, особливо влітку, товар, який приносить непоганий прибуток. Але цього літа, згідно із Законом №71, пиво стає алкогольним напоєм. Чи змінить це щось у підприємницькій діяльності платників ЄП?

До змісту номеру