• Посилання скопійовано

Про дотримання часових нормативів митного оформлення

Лист Державної фіскальної служби України від 05.12.2014 р. №13934/7/99-99-24-02-03-17

Про дотримання часових нормативів митного оформлення

Суттєво. ДФСУ звернула увагу митниць на необхідність дотримання часових нормативів митного оформлення товарів і ТЗ.

! Суб'єктам ЗЕД

В зв'язку зі зверненнями суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності на адресу Державної фіскальної служби України з приводу затримок митного оформлення товарів, зокрема горіхів, що експортуються з України, повідомляємо.

Відповідно до частини першої статті 255 Митного кодексу України (далі — Кодекс) митне оформлення завершується протягом чотирьох робочих годин з моменту пред'явлення органу доходів і зборів товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що підлягають митному оформленню (якщо згідно з Кодексом товари, транспортні засоби комерційного призначення підлягають пред'явленню), подання митної декларації або документа, який відповідно до законодавства її замінює, та всіх необхідних документів і відомостей, передбачених статтями 257 і 335 Кодексу.

Зазначений строк може бути перевищений на час виконання відповідних формальностей виключно у випадках, визначених частиною другою статті 255 Кодексу.

Рішення про відмову у митному оформленні приймається в межах строку, відведеного статтею 255 Кодексу для завершення митного оформлення. Неприйняття такого рішення протягом зазначеного строку є бездіяльністю, яка може бути оскаржена в порядку, встановленому главою 4 Кодексу.

Звертаємо увагу на неухильне дотримання зазначених норм Кодексу при здійсненні митного оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України.

Заступник голови А. МАКАРЕНКО

До змісту номеру