• Посилання скопійовано

Суть справи

Нова стара знайома
Не встигла нова форма ПН, затверджена Наказом №957, запрацювати на повну силу, як з'явилася її оновлена версія. Тобто у грудні 2014 р. працюємо з формою, затвердженою Наказом №957 в редакції, що діє з 01.12.2014 р., а з 01.01.2015 р. будемо працювати з оновленою формою ПН та дещо відкоригованим Порядком її заповнення. Отже, розгляньмо, що зміниться з нового року.

ПДВ за старими ПН
З різних причин платники ПДВ іноді не включають вчасно до складу ПК податкові накладні. Відповідно, з часом такі ПН перетворюються на старі. Розглянемо, які моменти слід врахувати, щоб встигнути відобразити у декларації з ПДВ за грудень 2014 р. такі документи.

Самовиправлення помилок у звітності з ПДВ через УР
Бухгалтеру час від часу доводиться коригувати суми ПДВ (як податкового кредиту, так і податкового зобов'язання) за попередні звітні періоди. Причин для того багато, від банальних помилок в обліку до коригувань, пов'язаних із поточним обліком, наприклад зміною напряму використання товарів.

Річний перерахунок ПДФО у запитаннях та відповідях
Щороку 31 грудня ми з колегами робимо річний перерахунок ПДФО. Тема річного перерахунку ПДФО не є новою, але все-таки нагадати деякі питання буде незайвим.

Доля однієї помилки
У декларації з ПДВ і в додатку 5 до неї за вересень 2014 р. було помилково завищено податковий кредит. У грудні 2014 р. ми подали уточнюючий розрахунок, у якому виправили це завищення. Але ця помилка тягнеться протягом кількох звітних періодів: завищений податковий кредит було перенесено до рядка 21.1 у жовтні та до рядків 22 і 24 і до додатка 2 у листопаді. Чи потрібно тепер уточнювати жовтень і листопад?

До змісту номеру