• Посилання скопійовано

Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України

Постанова Правління Національного банку України від 30.10.2014 р. №685
Чинна з 03.11.2014 р.

Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України

Суттєво. НБУ черговий раз загострив правила валютних операцій.

! Банкам і їхнім клієнтам

Відповідно до вимог статті 99 Конституції України, статей 7, 25, 44, 45, 56 Закону України «Про Національний банк України», Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року №15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» Правління Національного банку України постановляє:

1. Унести до пункту 1 Постанови Правління Національного банку України від 29 серпня 2014 року №540 «Про введення додаткових механізмів для стабілізації грошово-кредитного та валютного ринків України» (зі змінами) такі зміни:

1) підпункт 11 після абзацу третього доповнити новим абзацом четвертим такого змісту:

«посилений валютний контроль за операціями клієнтів з купівлі іноземної валюти, що здійснюються на підставі договорів, які вперше подаються до банку»;

2) у підпункті 14:

абзаци другий і третій виключити.

У зв'язку з цим абзаци четвертий — п'ятнадцятий уважати відповідно абзацами другим — тринадцятим;

абзаци шостий — тринадцятий виключити;

3) доповнити пункт новим підпунктом такого змісту:

«15) переказування благодійними організаціями благодійної допомоги та переказ коштів Міністерством охорони здоров'я України за межі України для оплати лікування фізичних осіб здійснюються на підставі документів, що підтверджують необхідність такого лікування в іноземному медичному закладі, та не потребують наявності акта цінової експертизи Державного підприємства «Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків» або погодження Національного банку України, а також індивідуальної ліцензії Національного банку України».

2. У пункті 4 Постанови Правління Національного банку України від 30 грудня 2003 року №597 «Про переказування коштів у національній та іноземній валюті на користь нерезидентів за деякими операціями», зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 5 лютого 2004 року за №159/8758 (зі змінами), цифри «100000» замінити цифрами «50000».

3. Генеральному департаменту грошово-кредитної політики (Щербакова О. А.) довести зміст цієї постанови до відома територіальних управлінь Національного банку України та банків України для використання в роботі, а банкам України — до відома їх клієнтів.

4. Постанова набирає чинності з 3 листопада 2014 року.

Голова В. ГОНТАРЕВА

До змісту номеру