• Посилання скопійовано

Щодо виконання Закону України від 02.09.2014 р. №1669-VII «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції»

Лист Національного банку України від 27.10.2014 р. №18-112/62138

Щодо виконання Закону України від 02.09.2014 р. №1669-VII «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції»

Суттєво. НБУ наголосив, що банки зобов'язані скасувати пеню та/або штрафи за кредитними договорами і договорами позики громадянам і госпсуб'єктам з території, де проводилася антитерористична операція.

! Банкам

Національний банк України доводить до відома, що 15.10.2014 р. набрав чинності Закон України від 02.09.2014 р. №1669-VII «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції».

Статтею 2 зазначеного Закону встановлено обов'язок для банків скасувати пеню та/або штрафи, нараховані на основну суму заборгованості із зобов'язань за кредитними договорами і договорами позики у період проведення антитерористичної операції громадянам України, які зареєстровані та постійно проживають або переселилися у період з 14 квітня 2014 року з населених пунктів, визначених у затвердженому Кабінетом Міністрів України переліку, де проводилася антитерористична операція, а також юридичним особам та фізичним особам — підприємцям, що провадять (провадили) свою господарську діяльність на території цих населених пунктів.

Національний банк України наголошує на необхідності суворого і безумовного дотримання банками положень Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» та повідомляє, що невиконання законних вимог є підставою для застосування до порушників адекватних заходів впливу. Підвищення довіри до банківської системи є першочерговим завданням, виконання якого за сучасних умов залежить значною мірою від свідомої громадянської позиції керівників банків.

Перший заступник голови Національного банку України О. ПИСАРУК

До змісту номеру