• Посилання скопійовано

Щодо платників податків, зареєстрованих на території Донецької і Луганської областей (витяг)

Лист Державної фіскальної служби України від 20.08.2014 р. №2120/6/99-99-10-04-02-15

Щодо платників податків, зареєстрованих на території Донецької і Луганської областей (витяг)

Суттєво. ДФСУ роз'яснила, які ДПІ виконують обов'язки ДПІ, розташованих у контрольованих бойовиками районах.

! Платникам податків, зареєстрованим у Донецькій і Луганській областях

Державна фіскальна служба України на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 23.07.2014 р. №9638/0/2-14 (вх. від 29.07.2014 р. №1967/3) щодо розгляду листа <...> повідомляє таке.

<...>

Щодо платників податків, зареєстрованих на території Донецької і Луганської областей, чинними нормативно-правовими актами не визначено особливості перереєстрації зміни місцезнаходження (місця проживання) з цих територій. Зміна місцезнаходження (місця проживання) таких платників податків здійснюється відповідно до статей 29 і 45 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб — підприємців».

Звертаємо вашу увагу, що пунктом 4 наказу Міністерства доходів і зборів України від 08.07.2014 р. №381, зі змінами, встановлено:

у зв'язку з проведенням антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей платників податків, що перебувають на обліку у ГУ Міндоходів у Донецькій області, ДПІ у Будьонівському, Ворошиловському, Кіровському, Ленінському і Пролетарському районах м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області, тимчасово обслуговуватиме Маріупольська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області;

платників податків, що перебувають на обліку у ДПІ у Калінінському, Київському, Куйбишевському і Петровському районах м. Донецька ГУ Міндоходов у Донецькій області, — Жовтнева ОДПІ м. Маріуполя ГУ Міндоходів у Донецькій області;

платників податків з м. Луганська і Луганської області — ДПІ у Жовтневому районі м. Луганська.

Виконання функціональних обов'язків з обслуговування платників податків, які перебувають на обліку у Горлівській ОДПІ, покладено у межах компетенції на Артемівську ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області, ДПІ у м. Харцизьку, Шахтарської, Макіївської ОДПІ — ДПІ у м. Краматорську ГУ Міндоходів у Донецькій області, Торезької ОДПІ — Костянтинівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області (наказ Міністерства доходів і зборів України від 08.07.2014 р. №389, зі змінами).

Виконання функціональних обов'язків з обслуговування платників податків, які перебувають на обліку у ДПІ в Амвросіївському районі, покладено в межах компетенції на ДПІ у Старобешівському районі ГУ Міндоходів у Донецькій області (наказ Міністерства доходів і зборів України від 08.07.2014 р. №399).

Виконання функціональних обов'язків з обслуговування платників податків, які перебувають на обліку у ДПІ у Старобешівському районі ГУ Міндоходів у Донецькій області, покладено на ДПІ у м. Докучаєвську ГУ Міндоходів у Донецькій області (наказ Державної фіскальної служби України від 30.07.2014 р. №20).

Щодо пропозицій про внесення змін до законодавства у зв'язку з проведенням на сході України антитерористичної операції. Надані пропозиції буде розглянуто і за потреби — враховано під час розроблення відповідного проекту Закону.

Голова І. БІЛОУС

До змісту номеру