• Посилання скопійовано

Щодо списання фактично витрачених пально-мастильних матеріалів

Лист Головного управління Міндоходів у Сумській області від 19.06.2013 р. №1244/10/11-009

Щодо списання фактично витрачених пально-мастильних матеріалів

Суттєво. Хоча типова форма №3 «Подорожній лист службового легкового автомобіля» втратила чинність, її і надалі можна використовувати як первинний документ для списання фактично використаних пально-мастильних матеріалів.

! Підприємствам, які експлуатують легковий автотранспорт

Головне управління Міндоходів у Сумській області відповідно до ст. 52 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VI (далі — ПКУ) в межах компетенції розглянуло лист ПАТ щодо списання фактично витрачених пально-мастильних матеріалів та повідомляє таке.

Наказ Державного комітету статистики України від 17.02.98 р. №74 «Про затвердження типової форми первинного обліку роботи службового легкового автомобіля та Iнструкції про порядок її застосування» втратив чинність 16.04.2013 р. з набуттям чинності наказом Державної служби статистики України від 19.03.2013 р. №95 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державного комітету статистики від 17 лютого 1998 року №74 «Про затвердження типової форми первинного обліку роботи службового легкового автомобіля та Iнструкції про порядок її застосування».

Типова форма №3 «Подорожній лист службового легкового автомобіля» також втратила чинність і не є обов'язковою для списання фактично витрачених пально-мастильних матеріалів, але використання форми подорожнього листа не заборонено чинним законодавством і не суперечить загальним вимогам до первинних документів, передбаченим Положенням про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженим наказом МФУ від 24.05.95 р. №88.

Таким чином, з урахуванням того, що типова форма №3 всебічно характеризує роботу автомобіля і водія з моменту їх виїзду з підприємства і до повернення, подорожній лист і надалі можна використовувати як первинний документ для списання фактично використаних пально-мастильних матеріалів.

Перший заступник начальника I. СОСНОВСЬКИЙ

До змісту номеру