• Посилання скопійовано

Суть справи

Відповідальність юросіб
23.05.2013 р. ВРУ було прийнято законопроект на базі проекту №2990 від 14.05.2013 р. Цей нормативний акт набирає чинності 01.09.2014 р. і покликаний запровадити в Україні інститут кримінальної відповідальності для юросіб. Уся бізнес-спільнота і юристи в один голос говорять про недосконалість цього нормативного акта та відсутність в Україні правового поля для ефективної реалізації таких механізмів. Крім того, на сьогодні і так є чимало дієвих важелів впливу на юросіб. Пропонуємо вашій увазі експрес-огляд ключових аспектів цього законопроекту.

Невиробничі фонди — практичні нюанси
Підприємства, придбаваючи необоротні активи, у більшості випадків планують використовувати їх у господарській діяльності. Проте з плином часу може змінитись як вид діяльності підприємства, так і господарське призначення придбаних необоротних активів. А іноді підприємства купують необоротні активи, не плануючи використовувати їх у госпдіяльності.
У цій статті йтиметься про невиробничі необоротні активи: їх суть, особливості переведення до складу основних засобів, продаж та інші не менш важливі питання.

Щорічні відпустки: відповіді на запитання
Чим ближче літо, тим частіше у бухгалтерів виникають запитання щодо надання й оплати відпусток. Цій темі було присвячено чимало статей у нашому журналі, а сьогодні ми відповімо на деякі із запитань, що ставляться найчастіше.

Довіреність на отримання ТМЦ
Відвантажити товари представнику (працівнику) постачальника можна лише за довіреністю — здається, це аксіома. Та все-таки інколи виникають запитання: коли можна уникнути використання довіреності, як робити в ній виправлення та чи можна виписати довіреність не на працівника? Відповіді на ці та інші запитання — далі.

Бухгалтерська довідка
Кожен бухгалтер, без сумніву, знайомий із таким документом, як бухгалтерська довідка. Сьогодні ми поговоримо про те, для чого потрібна бухгалтерська довідка та як її правильно оформити.

Iнвестиційна нерухомість: облікові моменти
Якщо особа здає в операційну оренду частину приміщення, чи потрібно цю частину переводити до складу інвестиційної нерухомості? Як це зробити?

До змісту номеру