• Посилання скопійовано

Нарахування амортизації не залежить від результатів фінансово-господарської діяльності підприємства

Підприємство — платник податку на прибуток за результатами госпдіяльності за II квартал 2012 р. не має прибутку. Чи можна не нараховувати амортизацію і якщо так, чи подавати додаток до декларації за амортизаційними нарахуваннями?

Згідно з п. 146.2 ПКУ амортизація об'єкта основних засобів нараховується протягом строку корисного використання (експлуатації) об'єкта, встановленого платником податку, але не менше від мінімально допустимого строку, встановленого пунктом 145.1 статті 145 ПКУ, щомісяця починаючи з місяця, наступного за місяцем уведення об'єкта основних засобів в експлуатацію, і зупиняється на період його реконструкції, модернізації, добудови, дообладнання, консервації та інших видів поліпшення і консервації.

Згідно з п. 146.3 ПКУ амортизаційні відрахування розрахункового кварталу за кожним об'єктом основних засобів визначаються як сума амортизаційних відрахувань за три місяці розрахункового кварталу, обчислених із застосуванням обраного платником податку методу нарахування амортизації відповідно до кожної групи основних засобів.

Враховуючи вищезазначене, нарахування амортизації не залежить від результатів фінансово-господарської діяльності підприємства.

«Черговий по країні» — діалог податківців Київщини з платниками податків

До змісту номеру