• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

У разі використання ТМЦ, внесених до СК, у господарській діяльності підприємство має право на податкові витрати
При створенні ТОВ до СК вносяться ТМЦ, з яких вироблятиметься готова продукція. Чи братимуть участь внесені ТМЦ у формуванні собівартості під час реалізації продукції? Покажіть на прикладі, як це відображається у бухгалтерському та податковому обліку.

Витрати на врегулювання спорів у судах враховуються підприємством у складі інших витрат
Підприємство змушене періодично звертатися до суду з метою врегулювання господарських спорів. У зв'язку з цим воно несе певні витрати у вигляді судових витрат, зокрема на сплату держмита, судового збору, оплату послуг адвоката тощо. В якому порядку такі витрати відображаються у податковому обліку підприємства? Чи можна врахувати сплачені суми у складі витрат, якщо судом прийнято рішення про відмову у задоволенні позову?

Премії дистриб'юторам враховуються як витрати на маркетинг у складі витрат на збут
При продажу товарів дистриб'юторам наше підприємство зобов'язано сплатити їм фінансовий бонус у розмірі 3% від суми поставлених товарів (за виконання умов, визначених договором: за дострокову оплату або за великий обсяг продажів). Платіж здійснюється у місяці, що настає за тим, в якому здійснювалися постачання товарів. Як врахувати таку виплату з податку на прибуток?

Нарахування амортизації не залежить від результатів фінансово-господарської діяльності підприємства
Підприємство — платник податку на прибуток за результатами госпдіяльності за II квартал 2012 р. не має прибутку. Чи можна не нараховувати амортизацію і якщо так, чи подавати додаток до декларації за амортизаційними нарахуваннями?

ПДВ при постачанні сільгосппродукції
Що є об'єктом обкладення ПДВ при здійсненні платником податку операцій з постачання сільгосппродукції та продуктів її переробки особам, які не зареєстровані як платники ПДВ, у разі якщо така продукція раніше придбавалася таким платником у населення та/або в осіб, які не є платниками цього податку?

Виписування зведеної ПН можливе у разі отримання кількох авансових платежів протягом дня від одного покупця за одним договором
Як виписується податкова накладна у разі отримання кількох авансових платежів протягом одного дня від одного і того самого покупця за одним і тим самим договором? Річ у тім, що аванс від покупця надійшов двічі: зранку і ввечері. На кожен аванс виписано окрему податкову накладну. Тобто виписано 2 податкові накладні, датовані одним днем. Чи відповідає це п. 201.7 ПКУ, згідно з яким податкова накладна виписується на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата?

Додатне і від'ємне значення курсових різниць у декларації про прибуток не згортаються
Як у податковій декларації з податку на прибуток підприємства відображаються результати перерахунку операцій, виражених в іноземній валюті, заборгованості та іноземної валюти, якщо виникають як додатне значення, так і від'ємне значення курсових різниць?

До змісту номеру