• Посилання скопійовано

Декларацію туристичного збору податкові агенти подають незалежно від наявності нарахувань збору

Чи повинні податкові агенти подавати податкову декларацію туристичного збору, якщо у звітному періоді нарахування такого збору та надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), немає?

Відповідно до п. 49.1, податкова декларація подається за звітний період в установлені ПКУ строки органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків.

Підпунктом 268.7.3 ПКУ визначено, що базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

Форми податкової декларації туристичного збору та перерахунку податкового зобов'язання туристичного збору, який складається у разі уточнення податкових зобов'язань за минулий податковий (звітний) період у складі звітної або нової звітної декларації і подається разом з такою декларацією, затверджено Наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. №1014 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору».

Згідно з п. 49.2 ст. 41 р. II ПКУ платник податків зобов'язаний за кожен встановлений ПКУ звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до ПКУ незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Таким чином, податкова декларація туристичного збору податковими агентами за звітний період подається незалежно від наявності або відсутності протягом такого звітного періоду нарахувань цього збору або надання/ненадання ними послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею).

Єдина база податкових знань ДПС України ДПС у Львівській області

До змісту номеру