• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

У касовому чеку має бути адреса торговельної точки (магазину)
Наше торговельне підприємство має кілька магазинів, в яких під час реалізації товарів використовуємо касові апарати. Чи обов'язково у фіскальному касовому чеку зазначати саме адресу магазину (господарської одиниці), де використовують РРО? Чи все ж таки можна зазначати адресу юрособи? Податківці стверджують, що має бути адреса магазину, та хочуть застосувати санкції. Чи правомірні їхні дії?

Підприємець приймає на роботу неповнолітніх на загальних засадах
Які особливості прийняття на роботу студента віком 16 років до фізособи-підприємця?

Право на бюджетне відшкодування з ПДВ унаслідок експортних операцій має лише комітент
За договором комісії товар відправляється на експорт. Як оподатковується у комітента та комісіонера така операція (особливо цікавить ПДВ), якщо врахувати, що обидві сторони договору — платники податку на прибуток та ПДВ?

Коригування ПЗ та ПК у разі повернення авансу
Підприємство отримало аванс за товар та відобразило податкові зобов'язання з ПДВ. Згодом аванс було повернено покупцеві та проведено коригування податкових зобов'язань. Як виявилося пізніше, у покупця вже було анульовано свідоцтво платника ПДВ, тож він не зміг відкоригувати свій податковий кредит. Чи має підприємство право на коригування своїх податкових зобов'язань?

Коли готівка не вважається понадлімітною
Ліміт каси підприємства — 10 тис. грн. Після інкасації готівки до каси надійшло 15 тис. грн, і ця сума становила залишок готівки на кінець дня. Наступного дня цю виручку здано до банку. Чи вважається, що у касі була понадлімітна готівка?

Реклама в нерезидента — 4-відсоткове обмеження у разі віднесення до витрат
Наше підприємство рекламує свою продукцію за кордоном через рекламні компанії. Чи включатимуться витрати, пов'язані з такою рекламою, до собівартості реалізованої продукції?

Зміна видів господарської діяльності у Свідоцтві «єдиноподатника»
Яким чином фізособа-підприємець — платник єдиного податку 3-ї групи може внести зміни до видів господарської діяльності, зазначених у раніше виданому Свідоцтві платника єдиного податку?

Організаційні витрати у декларації про прибуток
До якої статті податкової декларації з податку на прибуток підприємства потрібно віднести витрати за електроенергію, газ, списання канцтоварів, за видачу довідки про нормативну грошову оцінку землі?

Підприємці на ЄП при продажу пива не застосовують РРО
Чи може фізична особа — підприємець на спрощеній системі оподаткування здійснювати торгівлю пивом на розлив та у пляшках без ЕККА?

Заповнені на комп'ютері податкові накладні не можна дописувати від руки
Чи можна заповнювати податкові накладні за допомогою комп'ютера і кульковою ручкою одночасно?

До змісту номеру