• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

На суму премії за підсумками роботи за рік звільненого працівника нараховується ЄСВ
Працівник звільнився у грудні 2011 року. Підприємство за підсумками роботи за 2011 рік нарахувало премію у квітні 2012 року. Чи нараховується ЄСВ у цьому разі, якщо працівника вже звільнено?

При відмові від ЄП ФОП має право врахувати суму витрат, безпосередньо пов'язану з госпдіяльністю
ФОП перейшов з єдиного податку на загальну систему оподаткування. Чи може він при переході з однієї системи оподаткування на іншу врахувати документально підтверджені витрати, фактично понесені ним під час перебування на єдиному податку?

У заяві про звільнення варто зазначати дату звільнення та одержання компенсації за невикористані відпустки
Як працівники повинні писати заяву на звільнення за власним бажанням (для того щоб уникнути різних непорозумінь при звільненні)?

Працівникові може бути надано відпустку повної тривалості у перший рік роботи до відпрацювання 6 місяців
Новоприйнятий працівник просить надати йому відпустку через 1,5 місяця після початку роботи. Чи підприємство може піти йому назустріч?

Тимчасово не використовуємо основні засоби — продовжуємо амортизувати
Наше підприємство тимчасово протягом звітного кварталу не використовує ОЗ (загальновиробничі) у зв'язку із зупиненням виробництва. На період простою ми не виводили ОЗ з експлуатації. Чи можна амортизувати (амортизуємо прямолінійним методом) такий ОЗ? Якщо так, то куди списувати таку амортизацію в податковому обліку?

Якщо у маркуванні не зазначено інформацію про імпортера, до підприємства можуть бути застосовані санкції
Наш магазин перевірили працівники Держспоживстандарту і за результатами перевірки склали акт. У ньому зазначено, що на нашому підприємстві порушено порядок маркування товару, а саме: на товарі (консервована продукція) не зазначено місцезнаходження імпортера. Виробник перебуває за кордоном, а на маркуванні зазначено «Виробник — компанія «А», Iталія» та місцезнаходження нашої компанії як продавця. Чи правомірні дії перевіряльників?

До змісту номеру