• Посилання скопійовано

Документи, на підставі яких нараховується податковий кредит

Який документ є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту?

Підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту, є насамперед податкова накладна, виписана платником ПДВ.

Також це транспортний квиток, готельний рахунок або рахунок, який виставляється платникові податку за послуги зв'язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, крім тих, форму яких встановлено міжнародними стандартами. До таких документів також належать касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 грн за день (без урахування податку).

У разі використання платниками для розрахунків зі споживачами реєстраторів розрахункових операцій касовий чек повинен містити дані про загальну суму коштів, що підлягає сплаті покупцем з урахуванням податку, та суму цього податку, що сплачується у складі загальної суми.

Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Тернопільській області

До змісту номеру