• Посилання скопійовано

Новостворена юрособа може зареєструватися як платник ПДВ, якщо СК або балансова вартість активів перевищує 300 тис. грн

Чи може новостворена юридична особа перейти на сплату єдиного податку за ставкою 6% з реєстрацією платником ПДВ?

Відповідно до п. 182.1 ПКУ, якщо особа, «яка провадить оподатковувані операції і згідно з п. 181.1 ПКУ не є платником податку у зв'язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій є меншими від встановленої зазначеною статтею суми та обсяги постачання товарів/послуг іншим платникам податку за останні 12 календарних місяців сукупно становлять не менше 50 відсотків загального обсягу постачання, вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою».

Особа, статутний капітал або балансова вартість активів (основних засобів, нематеріальних активів, запасів) якої перевищує 300000 грн та яка не є платником податку відповідно до п. 181.1 статті 181 ПКУ, може добровільно зареєструватися незалежно від наявності здійснених нею оподатковуваних операцій та обсягу постачання товарів/послуг іншим платникам податку.

Пунктом 183.4 ПКУ визначено: при реєстрації осіб як платників податку, які обрали спрощену систему оподаткування, за умови що такі особи відповідають вимогам, визначеним пунктом 181.1 або 182.1 ПКУ, реєстраційна заява подається одночасно з поданням заяви на право застосування спрощеної системи оподаткування.

Таким чином, новостворена юридична особа має право добровільно зареєструватися як платник ПДВ, у разі якщо її статутний капітал або балансова вартість активів (основних засобів, нематеріальних активів, запасів) перевищує 300 тис. грн (незалежно від наявності здійснених нею оподатковуваних операцій та обсягу постачання товарів/послуг іншим платникам податку).

ДПА у Львівській області

До змісту номеру