• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

За неподання ф. №1ДФ — штраф 510 гривень
Яка відповідальність передбачена за неподання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ)?

Підприємство, яке стало на облік у квітні, подає декларацію з податку на прибуток за II — III квартал
Чи зобов'язане підприємство, яке стало на облік в податковому органі у квітні поточного року, надавати декларацію з податку на прибуток за II квартал 2011 року?

Реалізація та повернення товарів в одному податковому періоді не відображаються в декларації з податку на прибуток
Як у продавця і покупця в податковій декларації з податку на прибуток підприємств відображається повернення проданих товарів, основних засобів, грошових коштів у разі розірвання або зміни договору, якщо таке повернення або перерахунок суми компенсації відбувається в межах одного звітного періоду?

Послуги з перевезення та проживання відряджених, надані «єдиноподатником», не включають до витрат
Чи включають до складу податкових витрат підприємства на загальній системі оподаткування витрати на відрядження фізосіб, які перебувають у трудових відносинах з платником податку, якщо послуги з перевезення, проживання тощо були надані ФОП, що сплачує єдиний податок?

Великі платники податків зобов'язані подавати електронну звітність
Чи прийме податкова інспекція звітність, подану великим платником податків на паперових носіях, а не в електронному вигляді, як цього вимагає Податковий кодекс України?

У разі перевищення виручки 1 млн грн юрособа-«єдиноподатник» з наступного кварталу переходить на загальну систему
Як діяти юрособі — платнику єдиного податку у разі перевищення виручки 1 млн грн наприкінці звітного періоду (кварталу)?

Філія, яка самостійно виписує ПН, сама її і реєструє в Єдиному реєстрі
Хто повинен здійснити реєстрацію податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних у разі її виписки філією, якій делеговано таке право?

Перереєстрація платника ПДВ у разі зміни місцезнаходження без зміни адміністративного району
Який порядок перереєстрації платника ПДВ та заміни Свідоцтва у разі зміни платником місцезнаходження (місця проживання) без зміни адміністративного району?

Заповнення графи 8 додатка 1 до декларації з ПДВ
Що вказувати у графі 8 додатка 1 до податкової декларації з ПДВ? Які існують підстави?



До змісту номеру