• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Яке порушення, якщо проскановано штрихкод не тієї марки акцизного податку?
Підприємство продає вроздріб на розлив алкогольні напої (вино). Придбаває у тарі 10 л, розливає у пляшки по 1 л і продає. При продажу пляшки 1 л помилково проскановано штрихкод іншої тари. ДПС зафіксувала порушення пп. 14.1.107, п. 226.7 ПКУ. Чи правильні дії ДПС?

Облік послуг з доставки авто на митну територію України
Підприємство — платник ПДВ отримало від нерезидента послуги з доставки авто до країни ЄС. Потім отримало послуги від резидента з доставки авто на митну територію України. Які податкові наслідки та особливості бухобліку?

Нюанси звільнення працівника-іноземця
Після початку повномасштабної війни працівник-іноземець повернувся в Європу та влаштувався там на іншому підприємстві, а нам пише заяви на відпустку без збереження зарплати та не збирається повертатися до закінчення війни. Тому його дозвіл на працевлаштування та посвідку на проживання не подовжуємо. Трудовий договір, який надавався до ЦЗ, закінчується 7 лютого 2023 р., але ще є реальний трудовий договір, який є тільки у працівника, де наш примірник — невідомо. Копію свого примірника іноземець нам надавати відмовляється, тому, коли він закінчується, невідомо. Чи можна звільнити його 07.02.2023 через закінчення дозволу та посвідки? Як це оформити? Якщо ні, то як вирішити це питання?

Які податки беруться для розрахунків, що стосуються МПЗ?
ФГ перебуває на ЄП IV групи. Чи включати до складу сплачених податків під час розрахунків, які стосуються МПЗ: ПДФО та ВЗ у разі виплати дивідендів; IV групи ЄП за IV кв. 2022 р., сплачений у грудні; ПДФО і ВЗ з орендної плати, виплаченої наперед у 2019 — 2022 рр.?

Чи є знижка на послуги паркування додатковим благом?
Суб’єкт господарювання проводитиме акцію, за умовами якої будь-який власник платіжних карток (фізособа), який сплачуватиме послуги паркування більш ніж за 2 години в період дії акції, отримуватиме знижку 10%. Чи буде така знижка додатковим благом фізосіб, яка підлягає оподаткуванню ПДФО та ВЗ?

Зазначення добровільного медичного страхування працівника у додатку 4ДФ об’єднаної звітності
Як правильно відобразити у додатку 4ДФ об’єднаної звітності сплату за добровільне медичне страхування працівника, якщо сума страхового внеску — 8 000 грн, пільга 30% — 2 300 грн?

До змісту номеру