• Посилання скопійовано

Суть справи

Декларація ЄП ІІІ групи для ФОПів
ФОПи — платники єдиного податку ІІІ групи, які сплачують ЄП за ставками 3% та 5%, подають декларацію щокварталу наростаючим підсумком. Нагадаємо, як скласти річну декларацію та коли її треба подати.

Скорочена фінзвітність: хто складає за 2022 рік?
У 2022 році Порядок подання фінансової звітності було змінено. Але чи змінився перелік тих, хто має подавати фінзвітність за так званими скороченими формами?

Звітність ФОПа на ЄП І та ІІ груп за 2022 рік
За якою формою декларації звітуємо за 2022 рік? Як заповнити декларацію, якщо вирішено не сплачувати авансових внесків з ЄП та ЄСВ? Коли можна не подавати додаток 1?

Виплати мобілізованим — чи можна уникнути ЄСВ?
Чи може підприємство за наказом керівника щомісяця виплачувати мобілізованим працівникам фіксовані грошові суми у вигляді соцдопомоги, які не належать до фонду зарплати і розмір яких перевищує граничний розмір доходу (3470 грн), на законних підставах не сплачуючи ЄСВ з цих виплат?

Декларація про доходи: правила та поради
Розповімо, як ФОПу на загальній системі оподаткування заповнити та подати річну декларацію про майновий стан та доходи за 2022 рік. Граничний строк її подання — 1 травня 2023 року включно.

Складаємо фінзвітність за НП(С)БО 25
Питання про те, хто має складати «малу» та «спрощену» фінзвітність за 2022 рік, доволі непросте і заслуговує на окрему статтю. Тож тут розглянемо лише правила її складання.

Додаток ЄСВ у разі переходу на ЄП (2%)
ФОП перебував на загальній системі до 16.10.2022, а з 17.10.2022 перейшов на ЄП 3-ї групи за ставкою 2%. Чи за результатом 2022 року потрібно подавати дві декларації? З якою декларацією подавати додаток ЄСВ?

Виправлення помилки у фінзвітності
Підприємство не відобразило в обліку зменшення вартості фінансових інвестицій інвестора через отриманий збиток за 2021 р. асоційованого підприємства за методом участі у капіталі. А саме: у 2021 р. не було відображено збитків від участі в капіталі, тож у декларації з прибутку за 2021 р. відображено фінрезультат до оподаткування і об’єкт оподаткування є більшим. Як виправити цю помилку в звітності та в обліку?

Зміни в реєстрації ПН/РК за Законом №2876
Як зміняться строки реєстрації ПН та РК? Якими будуть штрафи за несвоєчасну реєстрацію? Чи можна буде реєструвати ПН та РК у вихідні? Ці питання регулює новий закон!

До змісту номеру