• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Покупець — підприємство, а платник та вантажоодержувач — відокремлений підрозділ: що в обліку?
Підприємство уклало договір із держпідприємством. За договором покупцем товару є держпідприємство, а платником та вантажоодержувачем — відокремлений підрозділ такого підприємства. ПН виписано на державне підприємство. Як правильно відображати у бухобліку оплати від відокремленого підрозділу? Як провести взаємозалік? Що з оборотами за субрахунками 6431, 6432?

Оформлення результату робіт із гіг-спеціалістом
Чи вимагатиме податкова під час перевірок первинний документ — акт між компанією і гіг-спеціалістом, бо Мінцифри це не регулює і профільним Законом №1667 не передбачено, але й не заборонено?

Розрахунок ліміту для реєстрації платником ПДВ
ТОВ — резидент «Дія. Сіті», неплатник ПДВ. Один раз наприкінці року, у грудні, утримує з винагороди гіг-спеціалістів плату за користування ноутбуками. Чи впливають такі операції на розрахунок ліміту реєстрації платником ПДВ? Чи можна складати акт на послуги оренди не щомісяця, а один за весь рік наприкінці року? Які особливості розрахунку ліміту?

Зменшення СК емітента в обліку інвестора, якщо облік за методом участі в капіталі
ТОВ-інвестор обліковує на балансі за методом участі в капіталі на субрахунку 141 фінінвестицію у вигляді внеску до СК ТОВ-емітента. Емітент зменшує СК, без зміни часток інвесторів, на 78 тис. грн, у т. ч. 39 тис. грн, що належать ТОВ-інвестору і будуть йому повернені. Як відобразити таке зменшення в обліку інвестора, якщо відсоток частки інвестора в СК не змінюється?

До змісту номеру