• Посилання скопійовано

Щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі

Роз’яснення Головного управління ДПС у Львівській області від 06.01.2023

Суттєво. Податківці нагадали, що з 1 січня 2023 року пункти обміну валют зобов’язані сплачувати авансові внески з податку на прибуток.

!  Валютообмінникам

Головне управління ДПС у Львівській області звертає увагу, що з 1 січня 2023 року передбачено сплату авансових внесків з податку на прибуток за кожний пункт обміну іноземної валюти, внесений до Реєстру пунктів обміну іноземної валюти, у розмірі:

трьох МЗП за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований у населеному пункті, чисельність населення якого перевищує 50 тисяч;

однієї МЗП за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований в інших населених пунктах або за межами населених пунктів.

Протягом 2023 року платники податку сплачуватимуть такі авансові внески з урахуванням таких особливостей:

— з 1 січня 2023 року по 30 червня 2023 року — із застосуванням коефіцієнта 0,33;

— з 1 липня 2023 року по 31 грудня 2023 року — із застосуванням коефіцієнта 0,66.

Сплачена протягом звітного (податкового) року сума авансових внесків зменшуватиме податок на прибуток підприємств, розрахований за результатами такого звітного (податкового) року у сумі, що не перевищує суму нарахованого податкового зобов’язання за такий податковий (звітний) період.

До змісту номеру