• Посилання скопійовано

Затверджено нову форму Податкової декларації з туристичного збору

Роз’яснення Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків від 06.01.2023

Суттєво. Нова декларація з туристичного збору вже є, але технічної можливості її застосування ще нема.

!  Податковим агентам з туристичного збору

Нова форма декларації розроблена з метою забезпечення виконання Указу Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади» (у частині застосування Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі — Кодифікатор)) та положень пп. 49.18.8 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) щодо подання Податкової декларації з туристичного збору (далі — Податкова декларація) за податковий (звітний) період, на який припадає дата ліквідації чи реорганізації.

Основні зміни, що містяться у новій формі декларації:

передбачена можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (рядок 2 додатка до декларації);

з метою зменшення помилок (розбіжностей) при поданні уточнюючих декларацій та забезпечення спрощення ведення автоматизованого обліку та аналізу поданих документів як з боку платників, так і контролюючих органів, а також розширення надалі сервісного обслуговування платників у рядку 1 заголовної частині декларації (поряд з позначкою «уточнююча») запроваджена позиція «Реєстраційний номер декларації в контролюючому органі, яка уточнюється»;

для забезпечення можливості надання декларації за податковий (звітний) період, на який припадає дата ліквідації чи реорганізації, який не співпадає з квартальними термінами подання податкової звітності, у декларації передбачена відмітка про ліквідацію/реорганізацію податкового агента.

Накази №403, №446 розміщені на офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Законодавство / Податки, збори, платежі / Місцеві збори / Туристичний збір і Нормативно-правові акти».

Форма декларації у редакції наказу №403 зі змінами, внесеними наказом №446, розміщена у розділі «Законодавство / Податки, збори, платежі / Місцеві збори / Туристичний збір / Форми звітності».

Про технічну можливість застосування нової форми декларації буде повідомлено додатково.

До змісту номеру