• Посилання скопійовано

Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних

Закон України від 7 жовтня 2022 року №2664-IX Опублікований в «ГУ» 25.10.2022 р. Чинний з 26.10.2022 р.

Суттєво. Жінки (крім медиків) стають на військовий облік добровільно.

!  Працедавцям, кадровикам

Верховна Рада України постановляє:

1. Частину одинадцяту статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (Відомості Верховної Ради України, 2006 р., №38, ст. 324 із наступними змінами) викласти в такій редакції:

«11. Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, крім зазначених в абзаці першому цієї частини, беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їх бажанням».

2. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

До змісту номеру