• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Сплата процентів за кредитом від нерезидента, якщо додаток до договору не зареєстровано в НБУ
28.02.2022 р. закінчився договір кредиту від нерезидента. Сторони підписали додаток до нього, тому що борг ще не виплачено. Відсотки нараховувалися та списувалися до витрат протягом 9 місяців. Тепер з’ясувалося, що додаток не зареєстровано в НБУ. Обслуговуючий банк відмовляється перераховувати відсотки за незареєстрованим додатком. Які наслідки несплати відсотків та віднесення до витрат цих сум?

Чи коригується собівартість у разі перехідної операції з ЄП на загальну систему?
Підприємство в ІІ кварталі 2022 р. перебувало на ЄП (2%), а з 01.07.2022 р. повернулося на загальну систему. У червні 2022 року в бухобліку відображено дохід і собівартість від реалізації послуг, а оплата за ці послуги була отримана на поточний рахунок у липні 2022 року. Який податковий облік оплати?

Валютний нагляд за операціями з товарами в режимі митного складу
Підприємство здійснює реекспорт товару, що свого часу був поміщений у режим митного складу. Банк отримує тільки реекспортну митну декларацію, при цьому імпортної МД немає. Як завершується валютний нагляд щодо товарів у режимі митного складу? Як бути, коли в разі реекспорту ціна товару зменшується через зміну ситуації на ринку?

До змісту номеру