• Посилання скопійовано

Зміни, що вносяться до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних

Затверджені постановою КМУ від 12.10.2022 р. №1154 Чинні з 14.10.2022 р.

Суттєво. ДПС перевірятиме залишки всіх товарів, а не тільки тих, що входять до переліку ризикових.

!  Платникам ПДВ

1. В абзаці першому пункту 3 слова «розрахунків коригування, складених у разі зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику» замінити словами «розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, складеної на отримувача — платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику».

2. В абзаці першому пункту 6 слова «податкову накладну / розрахунок коригування» замінити словами «та/або подано податкову накладну / розрахунок коригування для реєстрації в Реєстрі», а слово «таких» — словом «такої».

3. Пункт 19 викласти в такій редакції:

«19. Комісії контролюючих органів приймають рішення про неврахування таблиці даних платника податку (додаток 7), яку враховано, зокрема, в автоматичному режимі, що надсилається платнику податку в порядку, визначеному статтею 42 Кодексу, якщо:

стосовно платника податку прийнято рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку (додаток 4), визначених у пунктах 1 — 5 додатка 1;

до контролюючого органу надійшла податкова інформація щодо невідповідності інформації, зазначеної в таблиці даних платника податку, видам економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України, яка свідчить про надання платником податку недостовірної інформації в таблиці даних платника податку.».

4. У пункті 1 додатка 3 до Порядку слова і цифри «, і переважання в такому залишку (більше 50 відсотків) груп товарів (продукції), визначених ДПС та затверджених відповідним наказом, оприлюдненим на офіційному веб-сайті ДПС» виключити.

До змісту номеру